8/9/13

La Volta cicloturista a Menorca homenatjarà la 'Volta', que hi va fer una etapa l'any 1977

La 13èna edició de la Volta cicloturista a Menroca, que es farà els dies 18, 19 i 20 d'octubre, homenatjarà enguany la 'Volta' a Catalunya. Fernando Escartín, que va guanyar la cursa l'any 1997, i Joseba Beloki, que la va guanyar el 2001, seran alguns dels corredors convidats que pedalaran per les carreteres de les illes al costat de més de 300 cicloturistes.
La 'Volta' camí de Menorca (1977)
La 'Volta' a Catalunya és la única cursa internacional que ha fet una etapa a Menorca. Va ser l'any 1977, i qui va guanyar a l'arribada a Monte Toro va ser l'holandès Joob Zoetemek (Gan Mercier). Aquella històrica edició de la 'Volta' la va guanyar el belga Freddy Maertens (Flandria), que va guanyar cinc etapes.
L'edició d'enguany de la Volta cicloturista a Menorca recordarà el que és una fita per als afeccionats al ciclisme de l'illa. Divendres dia 18, a les 19.30 al recinte firal POIMA-Maó, s'inaugurarà l'exposició sobre el centenari de la 'Volta', que es va poder veure al Museu Olímpic i del 'esport de Barcelona l'any 2011. Postriorment aquesta mostra es podrà veure fins a finals d'any en una sala del centre de la ciutat de Maó.
Dissabte, al mateix lloc a les 19h, es farà una xerrada col·loqui sobre la història de la 'Volta', amb la participació del director de la cursa, en Rubèn Peris, i de l'autor del llibre 'Volta a Catalunya, un segle d'esport i país', Rafael Vallbona.
La dura pujada a Sa Roca, inclosa de nou a la Volta a Menorca
Les tres etapes de la Volta cicloturista a Menorca tindran la prèvia divendres a les 15.45, amb una excursió facultativa fins a Binibeca amb visita als cellers Binifadet (30kms). Dissabte es farà l'etapa Maó-Maó, de 110 kms, amb pas per Fornells, Mercadal, Ferreries, ascensió a s'Enclusa, Es MIgjorn, Alaior, Torralba, Binisafua, Sant Lluís, es Castell i arribada a Maó. Diumenge es correrà entre Maó i Monte Toro (58 kms), amb la tradicional escalada lliure a les dures rampes del santuari. Les inscripcions són obertes.
Per a inscripcions i més informació: www.menorcacicloturista.com
A la Volta a Menorca no hi pot faltar l'espectacular escalada a Monte Toro