1/12/13

Presentat, a cop de pedal pel delta del Llobregat, el llibre 'Cicloturisme tranquil per Catalunya'

Una cinquantena de ciclistes van recórrer diumenge el sector pratenc del Parc Natural del Delta del Llobregat per participar a la presentació del llibre Cicloturisme tranquil per Catalunya (Cossetània edicions), publicat amb el suport de Cap Problema i Probike.
Foto de família en acabar la ruta
Els escassos vianants que passaven davant dels jardins de la Maternitat, a les Corts de Barcelona, a primera hora del matí, es preguntaven que hi feia aquella gernació de ciclistes acompanyats de fotògrafs, càmeres de televisió i dels micròfons de la Xarxa ràdio. La crida per presentar el llibre Cicloturisme tranquil per Catalunya va acollir a una cinquantena de persones a qui ni el fred ni la son van fer desistir de descobrir el Parc Natural del Delta del Llobregat amb suau cop de pedal.
A la que es va llevar del tot el dia el sol va voler acompanyar els participants mentre circulaven per la Rambla de Badal, el carrer Pavia, riera Blanca, la ciutat de la Justícia i el llarg carril bici de la Gran via que porta fins Bellvitge. La corrua que es va formar al 'port de muntanya' de la passera del tren va ser tot un espectacle, i la descoberta per a molts de la bella ermita romànica de Bellvitge, entre blocs de pisos i hotels, va ser un autèntica sorpresa; la mateixa que els atònits visitants de l'espai natural de Cal Tet i ca l'Arana van tenir en veure arribar la gernació de bicis.
Arribada a El Prat de Llobregat
Gràcies a les atencions del Servei d'Informació Turística i Promoció del Delta del Llobregat, els participants van poder conèixer de primera ma com es va gestar el parc i quines són les seves característiques, a la vegada que van poder-hi donar un cop d'ull a vista d'ocell des d'una d eles torres de guaita. Tot seguit la caravana es va desplaçar cap a l'antiga caserna de Carrabiners i el Semàfor, des d'on hi ha unes impressionants vistes de la zona de dunes de la platja del Prat.
Es va pujar per la riba dreta del canal de la Brunyola fins el mirador dels avions, i des d'allà es va retornar a El Prat pel magnífic carril bici de la carretera de la platja. A l'aparcament de l'estació de tren els participants es van refrescar amb una cervesa per cortesia de la casa Moritz, i es van fer els parlaments de rigor per a presentar el llibre. A migdia tothom va tornar a casa en tren.
El llibre Cicloturisme tranqui per Catalunya es pot adquirir ja a totes les llibreries, a les botigues de bicicletes Cap Problema i Probike o al web de Cossetània edicions.
Un moment de la presentació del llibre
Escolteu clickant damunt del nom, l'entrevista al programa MANERES DE VIURE (La Xarxa ràdio) feta en directe per Montse Huguet minuts abans de començar la ruta pel Delta del Llobregat.

1 comentari:

Dani fonfria ha dit...

Moltes gràcies per la sortida, els comentaris el llibre i les moritz, (en plural). Si com deies es repeteix la experiència com deies amb o sense final feliç, compteu amb mi

Daniel Fonfria

danifonfri@gmail.com